REȚETE CULINARE VÂNĂTOREȘTI

Friptură de porc mistreț  - Regal vânătoresc

Ingrediente:
- un kg carne de porc mistreț
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 țelină
- 500 ml vin alb sec
- 50 ml oțet
- 50 ml apă
- 4 căței de usturoi
- un ardei gras
- 100 gr slănină
- cimbru
- o legătură de pătrunjel
- sare, piper
- 4 linguri de ulei



Mod de preparare:
Carnea de mistreț e bine să fie ținută minim 24 de ore într-un baiț pentru a se frăgezi (ideal ar fi 3 zile).
Ceapa și ardeiul se taie rondele, țelina și morcovul se dau prin robot până se mărunțesc bine iar usturoiul se pisează.
Toate acestea se amestecă cu vin, apă și oțet. Se condimentează cu sare, piper și cimbru după gust. În acest baiț rezultat se pun bucățile de carne.
Castronul se acoperă cu un staniol și se lasă la rece pentru minim 24 de ore.
După ce carnea a fost ținută în baiț se pune într-o tavă cu ulei și se împănează cu slănină. Baițul rezultat se pune și el în tavă.
Se adaugă pătrunjelul și se pune la cuptor având grijă să se mai turnăm baiț peste tot preparatul.
Se lasă la foc mediu până carnea este rumenită (cam o oră).
Timp: 1h 10 min
Poftă Bună!

Iepure cu sos vânătoresc

Ingrediente:
- o lămâie
- o ceapă medie
- 2 pahare de vin roșu sec
- 200 gr suc roșii gros sau roșii pasate
- sare, piper, o foaie de dafin
- ulei
- 200 gr măsline negre
- orez (garnitură)




Mod de preparare:
Adăugăm bucățelele de iepure și le călim cu ceapa.
După câteva clocote se oprește focul.
Se servește cald cu garnitură de orez (orezul fiind fiert separat)
Se decorează cu felii proaspete de lămâie.
Poftă Bună!

- un iepure de câmp gata vânat și tranșat
Se toacă ceapa mărunt și se călește un ulei până devine sticloasă.
Când sunt ușor rumenite se toarnă vinul și lăsăm până scade la jumate sosul rezultat.
Adăugăm roșiile pasate, frunza de dafin și măslinele.
După un mic clocot se potrivește de sare și piper.
Spre final se adaugă 2-3 felii de lămâie.
Timp: 1h 30 min

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu